Vriendenboekjes: leuk voor later


Je kunt je misschien nog wel wat namen herinneren uit de tijd dat jij op de basisschool zat. Wie waren die klasgenootjes ook al weer, met wie speelde je en met welke kinderen was je goed bevriend? Jouw vriendenboekjes weer eens op opzoeken op zolder staat garant voor leuke herinnering. Een vriendenboekje is ook leuk voor jouw kinderen later, maar geeft ook nu al een hoop plezier.

Wat is het ook al weer?

In een vriendenboekje beantwoorden klasgenootjes vriendjes, vriendinnetjes en leraren grappige vragen als: wat is je favorieten eten, wie zijn je familieleden, wie is jouw idool, wat wil je later worden, op welke datum ben je jarig, etc. Ook is er ruimte voor het schrijven van een persoonlijk verhaaltje, het plakken van foto’s en het versieren van de pagina met stiften, glitters, tekeningetjes, stickers, etc. Het boekje laat jouw kinderen andere kinderen beter kennen!

Leuk voor later

De basisschool is voor veel kinderen een bijzondere periode in hun leven. Ze spelen met heel veel verschillende kinderen buiten schooltijd, en in de klas hebben ze veel klasgenootjes waar ze enkele jaren bij in de klas zitten, als het goed is. Een vriendenboekje geeft direct al plezier en zorgt er voor dat je zoontje of dochtertje meer komt te weten van andere kinderen. Maar zo’n boekje is ook een leuke herinnering van hun schooltijd en staat ook gegarandeerd voor leesplezier later. Zeker als je kind later weer eens een klasgenootje tegenkomt, is het leuk om het vriendschapsboek op te zoeken om weer eens terug te denken aan die tijd.

Wat voor vriendenboekje kopen?

Vriendenboekjes zijn er in verschillende thema’s en stijlen. Er zijn boekjes te koop die leuk voor jongens zijn, zoals van hun favoriete voetbalclub, een tekenfilmfiguur of auto’s. Ook geheel op meisjes gerichte boekjes vindt je in de winkel, bijvoorbeeld prinsessen, Disney Frozen of roze getint. Tenslotte kun je ook vriendenboekjes kopen die leuk zijn voor zowel jongens en meisjes en een wat neutraler thema hebben.

TIP: De leukste boekjes en een groot assortiment vindt je op

Leave a Reply