Wat zijn vriendenboekjes en waarom zou je er een kopen voor je kind?


In een vriendenboekjes vullen de vriendjes en vriendinnetjes van je kind een persoonlijke pagina. Elke pagina bestaat uit een aantal leuke vragen en ruimte voor foto’s, tekeningen en een persoonlijk berichtje. Een vriendenboekje bevat grappige weetjes van de vriendjes van jouw zoon of dochter en is een leuke herinnering voor later.

Vriendenboekjes: wat zijn dat?

Een vriendenboekje laat je kind invullen door klasgenootjes, vriendjes, teamgenoten van de sportclub, buurmeisjes en -jongetjes, familie en leraren. Het boekje laat jouw kinderen andere kinderen beter kennen! Veel kinderen maken er een echte sport van om zoveel mogelijk pagina’s in het boekje gevuld te krijgen en zoveel mogelijk te weten te komen van die mensen. Een vriendenboekje staat garant voor persoonlijke verhaaltjes, leuke weetjes van de personen en prachtige versieringen.

De vragen: leuk om te weten, verrassend en leerzaam

De meeste boekjes hebben ruimte voor zo’n 50 persoonlijke pagina’s van vriendjes en vriendinnetjes. Ze beantwoorden op die pagina leuke en gezellige vragen over hun hobby’s, interesses en familieleden. Vragen die bijvoorbeeld in veel boekjes wel aan bod komen zijn: Lievelingslied, wie zijn je broertjes en zusjes, Lievelingsboek, wat is je favoriete tv zender, Lievelingsfilm, Lievelingsdier, Lievelingseten, Later word ik, IK wens, etc. Soms zitten er ook opdrachten en lijstjes bij of kunnen de andere kinderen de pagina’s versieren of foto’s plakken.

Waarom een vriendenboekje kopen?

Je kind (en jij) komen met het boekje van alles te weten van de andere kinderen in de klas, sportclub of buurt. De vrolijke vriendenboekjes zijn leuk om te bewaren voor later. Ze zijn met grappige antwoorden, mooie fototjes en persoonlijke verhaaltjes geschreven voor jou kind meer dan waard. Vriendenboekjes zijn dan ook weer helemaal terug. Op heel veel scholen heeft bijna ieder kind weer zo’n boekje, waarin ze iedereen die ze maar willen in laten schrijven. Klik hier voor de leukste vriendenboekjes bij bol.com

Leave a Reply