Wij zijn deze website gestart omdat we bij toeval een van de vriendenboekjes tegenkwamen in een verhuisdoos op zolder. Het heeft een middagje plezier opgeleverd om al die oude foto’tjes, antwoorden en persoonlijke tekstjes terug te lezen. Een aantal van mijn oude klasgenootjes die ik uit het oog ben verloren heb ik zo ook terug opgezocht via facebook. Ook is het enorm grappig om antwoorden van toen op zaken als ‘wat wil je later worden’ en ‘wie is je grootste held’ terug te lezen. Dat bewijst maar weer hoe leuk een vriendenboekje is, voor nu en voor later.

Op zoek naar een vriendenboekje voor mijn dochter dan maar, want die wil ik nu en later hetzelfde plezier geven. Gelukkig worden de boekjes nog steeds verkocht en zijn ze ook in deze moderne tijd nog steeds razend populair. Mijn dochtertje is bij haar op de basisschool de trend gestart, nu heeft bijna iedereen een vriendenboekje en is er een echte strijd gaande om zoveel mogelijk mensen in het boekje te laten schrijven. Als moeder vind ik het stiekem ook leuk om de antwoorden van die andere kindjes te lezen. Zo kom je er toch achter met wie je kind precies speelt en in de klas speelt.

Omdat er maar weinig leuke en bijzondere vriendenboekjes te vinden zijn, hebben we besloten deze website op te richten. Op termijn is het de bedoeling dat we hier een hele lijst aan bijzondere en leuke vriendenboekjes verzamelen. Zover zijn we nog lang niet. We gaan de komende jaren de website langzaam uitbouwen.