Je kent het nog wel uit de tijd dat je zelf op school zat, en misschien heb je er zelfs nog wel ergens een liggen. Vriendenboekjes werden vol geschreven met leuke verhaaltjes en antwoorden op grappige vragen. Weet je nog hoe leuk en spannend het was om je boekje uit te lenen en dan vol verwachting een volgeschreven bladzijde terug te krijgen? En hoe leuk is het om dit nu terug te lezen?

Wat was dat ook alweer?

Een vriendenboekje leen je uit aan je vriendjes, klasgenootjes en iedereen die je leuk vindt. Op iedere bladzijde staat een lijstje met vragen waar ieder kind dan zijn of haar hobby’s, lievelingseten, favoriete film, lievelingsboek, wat ze later willen worden en nog veel meer in kunnen vullen. Ook kun je pagina’s versieren met foto’s en andere leuke dingetjes. Zo’n boekje staat daarom garant voor veel persoonlijke informatie, leuke verhaaltjes en kinderen kunnen hier al hun creativiteit in kwijt.

Top 5 BOL.com boekjes

Disney Frozen
Laat al je vriendinnetjes in dit leuke vriendenboekje van Disney’s Frozen schrijven. Leer je vriendinnen veel beter kennen met dit vriendenboekje. Op de voorkant staat een afbeelding van de bekendste personages uit de populaire film Frozen.
Bekijk bij BOL

Mijn gezellige vriendenboek
Mijn gezellige vriendenboek’ van Marieke ten Berge is een vrolijk invulboek voor kinderen. Wat zijn je hobby’s? Wat wil je later worden? In dit vrolijke vriendenboek is veel ruimte voor vriendjes en vriendinnetjes om leuke vragen te beantwoorden en te tekenen. Met veel illustra…
Bekijk bij BOL

Buurman en buurman
Buurman en buurman boekje met grote biografie pagina voor jouw kind en normale vragen. Gewoon super kindvriendelijk boekje met leuke en grappige verwijzingen naar de tv serie van buurman en buurman. Boekje is Nederlandstalig en bevat ongeveer 40 pagina’s
Bekijk bij BOL

Het coolste vriendenboek
Eindelijk een vriendenboek met originele opdrachten, vragen en lijstjes Dit is echt het coolste vriendenboek ter wereld! Boordevol leuke opdrachten, grappige lijstjes en bijzondere vragen. Geef het boek aan je beste vrienden en krijg het terug met gedichten…
Bekijk bij BOL

Vriendenboek
Wie zijn jouw vrienden en vriendinnen? In dit leuke kleurrijk vormgegeven vriendenboekje schrijven jouw vrienden en vriendinnen over zichzelf én over jou. Dit boekje met herinneringen bewaar je voor altijd. Met gezellige vragen bedacht door…
Bekijk bij BOL

Bekijk alle vriendenboekjes, of die voor Jongens, Meisjes.

Vriendenboekjes zijn terug!

Na de tijd van facebook en allerlei andere digitale aftreksels die social media heten, zijn de vriendenboekjes nu weer razend populair onder kinderen. Waar facebook een grote megalomane geldmachine is geworden, blijven de vriendenboekjes persoonlijk. Wat je in een vriendenboekje schrijft, blijft in een vriendenboekje. Dat hoeft niemand te weten, behalve je vriendjes. Zeker voor kinderen is dit daarom een veel veiligere manier om leuke weetjes over zichzelf te ‘delen’.

Daarbij is het ook veel fijner om iets te hebben dat je kunt vasthouden. Het is een tastbare herinnering aan je vriendjes en vriendinnetjes, zowel voor nu als voor later. Je koopt het en dan ruikt het helemaal nieuw en zitten alle bladzijdes netjes op elkaar, maar na verloop van tijd zal het zo lekker verslonzen. Er wordt van alles in geschreven en in geplakt, zodat het echt een persoonlijk boekje wordt.

Verschillende soorten
Om het allemaal nog leuker en persoonlijker te maken, zijn vriendenboekjes in allerlei stijlen en kleuren verkrijgbaar. Zo zijn er stoere boekjes voor jongens van FC Barcelona en Spiderman, of boekjes van bijvoorbeeld Frozen en paarden voor meisjes. Ook zijn er vriendenboekjes te koop met allerlei extra’s zoals ruimte om tekeningen te maken en opdrachten te doen. Daardoor is er voor elk kind een leuk vriendenboekje te vinden, zodat jouw kind een boekje kan hebben waar hij of zij zich mee kan identificeren én wat je kind helpt om zijn of haar vriendinnetjes beter te leren kennen.