Misschien heb je ze nog ergens in een verhuisdoos op zolder liggen: de vriendenboekjes van vroeger. Niet? Je kan je vast wel de vraag herinneren: “Wil je in mijn vriendenboek schrijven?” Ik hoor je denken, ben ik daar niet te oud voor? Nee, deze boekjes zijn weer helemaal terug. Niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen! Niks leuker dan op een grappige manier wat meer over de hobby’s, typische trekjes of eigenschappen van vrienden, vriendinnen of collega’s te weten te komen. En vooral erg leuk voor een cadeautje bij een verjaardag, afscheidsfeestje, trouwerij, babyshower of om iemand een hart onder de riem te steken.

Het beste vriendenboek
Het is een vriendenboek voor volwassenen, zeg maar ‘grotere mensen’. Je geeft het boek aan je vrienden, zij vullen de (soms gênante) vragen in en geven het weer terug. Herhaal dit tot het boek vol is. Klaar!
Bekijk bij BOL


Het Bucketlist boek voor vrienden
In dit boek vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je beste vriend(in) gedaan moet hebben. Of jullie elkaar pas een week of al jaren kennen, dit boek zal jullie leven veranderen.
Bekijk bij BOL


Heb je vrienden lief
Een vriendenboek voor volwassenen met de mooiste vragen en versjes van Lars! Online gaat het goed met onze vriendschappen: op Facebook, Twitter en Instagram hebben we vaak geen gebrek aan vrienden en volgers. Maar offline is het toch lastig om je vriendschappen te onderhouden.
Bekijk bij BOL


We love you
Wie op een rijtje heeft wat zijn sterke kanten zijn, staat gelukkiger in het leven. Weet jij wat jouw sterke kanten zijn? Je vrienden weten dat in ieder geval wel. In dit vriendenboek kunnen ze jou de hemel in prijzen. Een hartverwarmend, persoonlijk cadeau om te krijgen
Bekijk bij BOL


Book of Love
Om haar eigen vriendschappen vast te leggen, heeft grafisch ontwerpster Herma Egberts een vriendenboek ontwikkeld. Dit resulteerde in een luxe boek, waarmee je je vrienden beter leert kennen en je relaties kunt verdiepen.
Bekijk bij BOL


Bekijk alle vriendenboekjes, of die voor Jongens, Meisjes of Volwassenen.

In de vriendengroep of als origineel cadeau

Je vrienden en collega’s zijn uniek. Online gaat het goed met onze vriendschappen: op Facebook, Twitter en Instagram lezen we de berichten van vrienden en volgers. Een vriendenboekje laat je echter net wat meer te weten komen over je vrienden of collega’s. Dingen die ze vaak niet online zetten. Je leert zo je vrienden en collega’s beter kennen.

Het is misschien een beetje gek om als volwassene ineens met zo’n vriendenboekje aan te komen zetten. Het vriendenboek is vooral leuk om te kopen voor een speciale gelegenheid. Een vriendenboek een echt leuk verjaardagscadeau, je ontdekt meer over jezelf en over je vrienden. Geef een volledig ingevuld boek aan iemand cadeau. Maar zo’n boek is natuurlijk ook een origineel cadeau voor bijvoorbeeld een vriend die gaat emigreren, een collega die het bedrijf gaat verlaten, als cadeautje voor een trouwerij of voor een babyshower.

Wat is het ook al weer?

In een vriendenboek geven vrienden en collega’s antwoord op leuke vragen, vertellen ze wat over zichzelf, schrijven ze een persoonlijk tekstje en spreken ze hun waardering uit over hun onderlinge vriendschap. In een vriendenboekje staat niet de schrijver centraal, maar de ontvanger van het boek. Je beantwoordt vragen als ‘Voor dit gerecht kun je mij wakker maken:’, ‘Mijn ultieme droom:’ en ‘Ik kan echt niet leven zonder:’. In vriendenboekje voor volwassenen vindt je gelukkig dus wat andere vragen dan in boekjes voor kinderen. Voorbeelden van andere (meer persoonlijke) leuke vragen zijn: ‘Van onze eerste ontmoeting herinner ik me…’, ‘Ik ben best weleens jaloers op…’ en ‘Jij was laatst op je best toen…’. Maar er staan natuurlijk ook grappige en flauwe vragen tussen. Er zijn verschillende boekjes te koop, de soort vragen van elk boekje verschillen. Net als in een vriendenboekje die je als kind had!

Kortom: heel leuk als cadeautje, maar natuurlijk kun je zo’n boekje ook voor jezelf kopen in je vriendengroep. Leuk en leerzaam voor nu of voor later.